top of page

 

 

Laat je reactie achter en deel je ervaringen met me,

stel me vragen of geef me een blog item.

 

 

 

Richtlijnen Facebook duidelijker!


Facebook zorgt dat jouw verhaal de wereld in komt. Je post wordt gedeeld en in een mum van tijd komen de reacties en likes binnen. Facebook is enorm gegroeit en heeft haar communicatie richtlijnen voor gebruikers aangepast, zodat het duidelijk is voor iedereen. Wanneer je je niet aan deze richtlijnen houdt, dan kan je bericht door Facebook verwijderd worden

Geweld en bedreigingen

Veiligheid is voor Facebook het allerbelangrijkste. Indien we merken dat er een wezenlijk risico bestaat voor fysiek geweld of de openbare veiligheid rechtstreeks in gevaar komt, zullen wij de inhoud verwijderen en eventueel de autoriteiten op de hoogte brengen. Je mag geen geloofwaardige bedreigingen uiten tegen anderen of afspraken maken voor geweldpleging in de echte wereld. Organisaties die bekend staan voor hun terroristische of gewelddadige criminele activiteiten mogen niet aanwezig zijn op Facebook. Daarnaast is het ook verboden om activiteiten te promoten, plannen of vieren die ertoe zouden kunnen leiden dat anderen financiële schade lijden, waaronder diefstal en vandalisme.

Zelfbeschadiging

Facebook neemt bedreigingen van zelfbeschadiging erg serieus. We verwijderen elke promotie of aanmoediging van zelfverminking, eetstoornissen of misbruik van harddrugs. Om mensen in nood te helpen, werken we ook samen met instanties van overal ter wereld die zich inzetten voor zelfmoordpreventie.

Pesterijen en beledigingen

Facebook tolereert het pesten en lastigvallen van gebruikers onder geen enkel beding. We geven gebruikers het recht vrij te spreken over algemene dingen en mensen, maar grijpen in indien we meldingen krijgen van aanstootgevend gedrag gericht tegen individuen. Andere gebruikers herhaaldelijk ongewilde vriendschapsverzoeken of berichten sturen is een vorm van lastigvallen.

Haatzaaiende taal

Facebook verbiedt haatdragend taalgebruik, maar er wordt onderscheid gemaakt tussen serieus bedoeld en humoristisch bedoeld taalgebruik. We moedigen de bespreking van ideeën, instellingen, evenementen en ervaringen aan, maar een persoon of groep aanvallen op basis van ras, afkomst, religie, sekse, geslacht, seksuele voorkeur, handicap of ziekte is niet toegestaan.

Grafische inhoud

Facebook is sinds jaar en dag een plek waar mensen hun ervaringen kunnen delen en bewustwording kunnen creëren over onderwerpen die hen aan het hart gaan. Soms wordt bij het delen van ervaringen en problemen grafisch materiaal gebruikt over onderwerpen als schending van mensenrechten of terroristische daden. Als mensen dergelijke inhoud delen, is dat in veel gevallen om die te veroordelen. Er is echter geen plek op onze site voor afbeeldingen die worden gedeeld voor het sadistische effect of om geweld te prijzen of te verheerlijken. We verwachten van mensen dat ze inhoud op een verantwoordelijke manier delen. Zorgvuldig het juiste publiek kiezen voor de inhoud hoort daar ook bij. Als mensen expliciete video's plaatsen, moeten ze hun publiek waarschuwen voor het karakter van de inhoud, zodat het publiek een weloverwogen keuze kan maken om de video al dan niet te bekijken.

Naakt

Facebook heeft een strikt beleid tegen het delen van pornografisch materiaal en expliciete seksuele inhoud waarin een minderjarige is vertegenwoordigd. Ook leggen we beperkingen op het weergeven van naakt. We streven ernaar de rechten te respecteren van personen die inhoud van persoonlijk belang wensen te delen, of het nu gaat om foto's van een beeldhouwwerk zoals David van Michelangelo of familiefoto's van een kind dat borstvoeding krijgt.

Identiteit en privacy

Personen op Facebook gebruiken hun ware identiteit om met anderen in contact te komen. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens van anderen te delen zonder toestemming. Je voordoen als iemand anders, je ten onrechte voordoen als vertegenwoordiger van een organisatie of het maken van meerdere accounts, ondermijnt de gemeenschap en is in strijd met de voorwaarden van Facebook.

Eigendomsrecht

Voordat je informatie deelt op Facebook, moet je er zeker van zijn dat je hier het recht toe hebt. We vragen je om copyrights, handelmerken en andere wettelijke rechten te respecteren.

Gereguleerde goederen

Je mag via ons platform geen transacties voor gereguleerde producten voltooien. Als je een bericht met een aanbieding voor vuurwapens, alcohol, tabak of producten bestemd voor volwassenen plaatst, verwachten we van je dat je je aan alle toepasselijke wetten houdt en de doelgroep voor dergelijke inhoud zorgvuldig kiest. Wanneer je een pagina gebruikt om in contact te komen met je klanten en andere doelgroepen, moet je je houden aan onze paginavoorwaarden.

Phishing en spam

We nemen de veiligheid van onze leden serieus en stellen alles in het werk om pogingen om hun privacy of veiligheid in gevaar te brengen, te voorkomen. Daarnaast vragen we je om onze leden te respecteren door geen contact met ze op te nemen ten behoeve van commerciële doeleinden zonder hun toestemming

Beveiliging

We nemen de veiligheid van onze leden serieus en stellen alles in het werk om pogingen om hun privacy of veiligheid in gevaar te brengen, te voorkomen. Dit geldt ook voor de leden die fraude plegen of aan misleiding doen. Daarnaast vragen we je om onze leden te respecteren door geen contact met ze op te nemen ten behoeve van commerciële doeleinden zonder hun toestemming

bottom of page